Mladík z Lučenca údajne prepadol a zabil 85-ročnú ženu

22.01.2013 Lučenec

Lučenec - Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 19-ročného lučeneckého futbalistu Ivana z Cinobane. Dvoch 15-ročných chlapcov, Jakuba z Cinobane a Františka z Točnice obvinil zo zločinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. V utorok, 1. januára v čase medzi 5.00 až 6.00 hodinou sa spoločne, pod vplyvom alkoholu, vracali pešo zo zábavy z obce Turičky do Cinobane.
Cestou sa dohodli, že idú zohnať peniaze a alkohol z jedného konkrétneho domu, ku ktorému aj prišli. Preskočili bráničku rodinného domu v Cinobani, prešli ku vchodovým dverám, cez zábradlie preliezli k balkónovým dverám a cez nezamknuté dvere vošli do domu. Jeden z nich (František) sa vrátil na ulicu, aby dával pozor. Ďalší dvaja zišli do suterénu, odkiaľ sa vrátil na ulicu aj Jakub. Ivan v suteréne domu spozoroval vo vedľajšej izbe 85-ročnú ženu, ktorá vstala z postele a prišla do kuchyne, kde ju fyzicky napadol. Z vrecka jej zobral približne 30 eur, ale krátko na to bol vyrušený majiteľkou domu a ušiel. Keď majiteľka domu vošla do suterénu, starenku našla ležať na zemi bez známok života.
Privolaný lekár skonštatovaljej smrť, ktorá podľa vyjadrenia súdneho lekára nastala po zlyhaní životne dôležitých centier v mozgu pri roztrhnutí krčných väzov, ako následok úderov do tváre a spánkovej časti a dusenia.
„Polícia už vo štvrtok, 3.januára podozrivých vypátrala. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený Ivan umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 20 až 25 rokov, alebo na doživotie. Obvineného Jakuba a Františka budú stíhať na slobode. Za zločin porušovania domovej slobody hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, keďže obvinení sú mladiství, hrozí im polovičný trest,“ informovala nás banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
Bývalí spoluhráči, priatelia, kamaráti tomu doposiaľ neveria. Presvedčili sme sa o tom na sociálnej sieti, kde prebieha diskusia ohľadne údajnej Ivanovej vraždy 85-ročnej starenky z Cinobane.
 

Vyberte región